English

Page Rank

Eddigi látogatóink:

Deutsch

A SUPERHORSE

westen versenyszám ismertetése

A Superhorse egy, az EWU (Első Western Szövetség) által kifejlesztett western  sport fajta amiben a ló és lovasa sokoldalúsága mérettetik meg.

 

Eddigi tapasztalataim alapján a speciális szakágak művelői a saját szakágukat túlsúlyba helyezvén elvesztették a western lovaglás színességét, mintegy specializálódtak egy-egy részterületen és figyelmen kívül hagyták a tömegsport érdekeit.

 

Mit szeretne egy átlag westernlovas, akinek különösebb verseny ambíciói nincsenek?

 

Tapasztalatom szerint, élvezni szeretné a szabadidejét lóval, úgy hogy egy harmonikus, együttműködést érezzen, egy jól képzett lóval.

 

Mi a westernlovaglás lényege?

 

A westernlovaglás a z egy munka lovaglás! Átfogja a Ranch összes tevékenységét, a patkolástól a borjúhajtásig, az árkon átugratástól a vasárnapi lovasbemutatózásig mindent.

 

Mit fed le a Superhorse fogalom?

 

A Superhorse lónak tudnia kell a Trail, a plesur, a westernriding, valamint a reining összes elemét és azt a lovasával együtt tudni kell kiviteleznie! Kapúnyítás, Fahíd, hátraléptetés l alakban, ugrás egy max 35cm magas akadály felett, ugrásváltás, szlalom, átmenet lovaglása, spin, stopp, speedkontroll… és sorolhatnám az összes létező elemet.

Pont ezért a sokrétű és változatos feladat skála miatt válik egyre népszerűbbé ez a fajta  lovaglás ami nem kevesebbet, hanem többet követel lótól és lovastól, összehasonlítva az atlétikai öttusával.

 

Ki, és milyen lóval vehet részt ebben az új sportágban?

 

Bárki, bármilyen lóval,  részt vehet a superhorse mozgalomban, aki a westernlovaglás elemeit elsajátította és lovát,  western segítségekkel képezte ki.

Kérdés, hogy hagyományos stílusban lovaglók is megtanúlhatják?

Igen, hisz spin= hátsóláb körüli fordulás, egyedül a sliding stop eleme nem található meg a hagyományos képzésben ilyen formában.

 

Akadályok, és pálya igény:

A kötelező akadályok a kapu, a fahíd, szlalom és egy 35 cm magas ugróakadály. A többi akadály építése előzetes megbeszélés után lehetséges. Pld: vízen való áthaladás….

 

Az alábbiakban egy szokványos pályarajzot mutatunk be:

Hol lehet felkészülni a Superhorse szakág versenyeire?

 

A legegyszerűbben a specialistáknál az Appaloosa Ranchon, Szőcén, de bárhol ahol  minőségi western lovas képzés folyik.

Érdeklődők jelentkezését várjuk!