Magyar 

Page Rank

Eddigi látogatóink:

Deutsch

Fedeztetési feltételek és szolgáltatások az SA Ranchen
 

A természetes fedeztetés feltételei:

 

A fedeztetni kívánt kanca és a mén érdekében, valamint az erre vonatkozó törvényi rendelkezés értelmében, természetes úton csak olyan kancát vállalunk fedeztetni, amely:

            vírus arteritistől mentes

            egészséges és megfelel a mellékelt állatorvosi feltételeknek,

            hátulján patkót nem visel.

 

Költségek:

 

A fedeztetés díját és az esetlegesen felmerülő egyéb költségeket a kanca elszállítása előtt egy összegben, kézpénzben kell kiegyenlíteni. 

Természetes fedeztetés során az első alkalommal (5 – 7 nap) a kanca tartása ingyenes.

Abban az esetekben, ha a kanca a fedeztető állomáson 7 napnál tovább marad, vagy a fedeztetést meg kell ismételni, akkor a kanca tartásdíja naponta 1.100,- Ft.

 

Élőcsikó garancia:

 

A fedeztetési díj megfizetésével élőcsikó-garanciát vállalunk.

Ez azt jelenti, hogy ha a kanca esetlegesen elsőre nem vemhesül, akkor a kanca az aktuális, illetve a következő naptári év fedeztetési idényében a fedeztetési díj újra megfizetése nélkül újra fedeztethető.

Az élőcsikó-garancia érvényesítése során felmerülő újabb költségek (tartásdíj, a fedeztetés regisztrációs díja (ez csak akkor van, ha az újabb fedeztetés a következő évben történik, …stb.) azonban a kancatulajdonost terhelik.

Az élőcsikó garancia csak akkor érvényes, ha a kancatartó a „jó gazda gondosságával” mindent elkövet annak érdekében, hogy kancája vemhesüljön, illetve, hogy egészséges csikót hozzon a világra. (Pl. megfelelően takarmányozza a kancát és a vemhessége 35. napjáig elvégezteti az iker vemhesség szűrésére irányuló ultrahangos vizsgálatot.)

Az élőcsikó-garancia lehetősége annak a lovát illeti, aki a fedeztetést kifizette, tehát pl. a kanca eladásával nem illeti meg az új tulajdonost, az nem adás-vétel tárgya. A fedeztetési díj kifizetőjének másik lovára viszont átruházható.

 

A fedeztetések szakmai irányítója:

 

A természetes fedeztetések, valamint a szükséges állatorvosi vizsgálatok .....  közreműködésével történnek.

A fedeztetéseket a szakma szabályai szerint a szükséges állategészségügyi és balesetvédelmi feltételek betartásával végezzük.

A fedeztetés ideje alatt nálunk tartózkodó kancák minden jelentősebb megbetegedéséről, sérüléseiről vagy egyéb állatorvosi beavatkozást igénylő elváltozásokról haladéktalanul értesítjük tulajdonost és a további kezelések vele egyetértésben, és költségviselése mellett történnek. Kivételt képeznek az életmentő beavatkozások, melyeket azonnal el kell végezni a tulajdonos terhére és annak utólagos értesítése mellett.

 

Egyéb szolgáltatások:

 

A fedeztetéssel kapcsolatos valamennyi adminisztratív teendőt (fedeztetési jegyzőkönyv vezetése, magyar, illetve szükség szerint angol telivérek, QH, Paint, Appaloosa fajtájú kancák esetén az amerikai fedeztetetési jegyek leadása), a mén tulajdonosa látja el.

A tulajdonost értesítjük a várható ellés és a javasolt vizsgálatok időpontjáról. Kérésre segítünk a csikó névválasztásban, illetve a regisztrációjában.

 

Fedeztetés esetén kérjük, hogy a fedeztetési jegyek pontos kitöltése, és az előírt állatorvosi feltételek betartása érdekében hozza magával a ló származási lapjának másolatát és lóútlevelét.

 

 

 

A sikeres és korrekt együttműködés reményében, baráti üdvözlettel,

SA RANCH

Vissza az oldal tetejére!