Magyar 

Page Rank

Eddigi látogatóink:

Deutsch

 

 Állatorvosi feltételek a Ranch-ra történő lószállítás esetén:

 

Belföldi lószállítás esetén kötelező a 6 hónapnál nem régebbi, negatív eredményű vérvizsgálat igazolása a bejelentési kötelezettség alá vont fertõzõ lóbetegségek tekintetében  (fertõzõ kevésvérüség, takonykór, tenyészbénaság).

 

A saját állományunk és a vendég lovaink védelme érdekében a Ranchra történő beszállítás esetén szükséges a rendszeres herpesvírus (EHV-1) és lóinfluenza ellen vakcinázás és a féreghajtás igazolása (lóútlevéllel, benne szabályosan kitöltött oltási könyvvel).

 

Ez a következőket jelenti:

 

Alapimmunizálás után 2 hétnél régebbi, de 6 hónapnál nem régebbi vakcinázás   rhinopneumonitis  (EHV-1,vírusos vetélés) ellen hatékony készítményekkel (Resequin NN, Equiffa, Pneumequin, Duvaxyn EHV 1/4)

 

Alapimmunizálás után 2 hétnél régebbi, de 6 hónapnál nem régebbi vakcinázás lóinfluenza ellen, ha azt „monovalens„ tehát EHV-1 elleni komponenst nem tartalmazó vakcinával végezték (pl. Tetagrippifa, Equilis Equenza T).

 

1 hónapnál nem régebbi utolsó féreghajtás (Equalan paszta, Equest gel, Panacur paszta vagy szuszpenzió, Noromectin paszta, Promectin plus paszta)